ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ празнува 55 години от производството на първия български

...
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ празнува 55 години от производството на първия български
Коментари Харесай

55 години от производството на първия български бензин

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ празнува 55 години от производството на първия български бензин.

Днес в Бургас в границите на тържествените мероприятия във връзка 55-та годишнина от основаването на българската нефтопреработвателна индустрия бяха показани резултатите от активността на ПАО „ ЛУКОЙЛ “ в региона на устойчивото развиване.

В събитието взеха присъединяване Общественият съвет за партньорство на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД, представители на „ ЛУКОЙЛ България “ ЕООД, на държавната и локалната администрация, бургаската академична и културна общност, депутати и публицисти.

Участниците в срещата се срещнаха с Програмите на Групата „ ЛУКОЙЛ “ и редица забавни планове, ориентирани към социално-икономическо развиване на районите, в които работи компанията.

Изграждането на нефтохимическия комбинат край Бургас през 60-те години на 20 век изиграва решаваща роля за икономическия образ на страната през идващите десетилетия. В развиването на завода постоянно са търсени новаторски софтуерни и управнически решения, с помощта на които България става важен участник в европейската нефтопреработка.

" Днес „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ е съвременно нефтопреработвателно дружество, внедрило най-хубавите налични технологии в бранша, осигуряващо висока успеваемост на производството, покриващо най-високите стандарти за промишлена сигурност, екология и корпоративна обществена отговорност. Дружеството осъществя благотворителни и дарителски начинания, като влага в построяването на обществена инфраструктура в общините Бургас и Камено и поддържа планове с огромна социална значителност. „ ЛУКОЙЛ България “ ЕООД стъпва на същите здрави обичаи и полезности и организира обществено виновна политика в сферите на екологията, промишлената сигурност и защита на труда, личния състав, работната среда, общественото партньорство. Дружеството поддържа българския спорт, просвета и обучение. От 1999 година насам двете дъщерни сдружения на „ ЛУКОЙЛ “ в България са вложили в благотворителни и спонсорски планове над 76 млн. лв.. " - оповестяват от пресцентъра на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР